engangimullsjo.blogg.se

Söndagsmys!

Publicerad 2012-09-30 22:27:23 i Allmänt

Nu har det inte bloggats flitigt på ett tag! Jag har jobbat nästan hela veckan på mitt kära jobb, hektiskt men roligt! Fler fingrar har fallit offer för Wayne´s vassa knivar och jag betvivlar att jag ens kommer att ha några kvar till jul. I skolan har det handlat om barnarbete, miljömärkningar och vårt projektarbete bland annat. Vi har ny bestämt oss för att arbeta med ett projekt i sammarbete med hela människan, ett socialt arbete på kristen grund där olika kyrkor jobbar ekumeniskt för att ge stöd och erbjuda aktiviteter för människor på glid, och/eller dess anhöriga. Bland annat driver de ett projekt som heter glömda barnen, där vi har planerat att hjälpa till med insamlingar och temadagar på skolan. 
 
Annars har det inte hänt så mycket här i Mullsjö. Just nu sitter jag i soffan med Karin, Erika och Josefin och kollar på Knight and day med den obligatoriska kvälls-fikan som sällskap. Tjoflöjt mina nära och kära! Jag saknar er och ni är hjärtligt välkommna hit när ni vill!

Omplåstrad

Publicerad 2012-09-18 00:28:08 i Allmänt

Idag är det måndag och det känns lite måndag. Helgen har innehållit jobb och finbesök hemifrån. Ingen mindre än världens bästa morfar var på besök i lördags efter att jag slutat jobba. Med sig hade han sjukvårdsutrustning av kaliber: världskrig. Han fixade, som den mästare på fix han är även hit min cykel, som jag nu utrustat med ljus både fram och bak! 
 
 
Om du bränt dig på rättvisemärkt kaffe, blivit biten av en gädda i Mullsjön eller satt en pensel i ögat finns denna låda i uppgång F. (Du kan ju alltid läsa HP medan du blir omplåstrad)
 
Bättre sällskap och bättre mat finns INTE! Jag och morfar vet hur man lever livet!
 
Bildbevis. 
 
Måndag innebär att vi har ett nyhetssvep med klassen. Idag diskuterade vi den oändliga(?) frågan om olja och hur den liggar till grund för många av världens mest omfattande konflikter. Eftermiddagen bjöd på internationella relationer och globalisering. Tänk att hela världen stannar upp och andas på Mullsjö folkhögskola ibland.
 
 
Ett andetag? 
 
 
 
Suddiga och/men GLADA!
 
Lunchdags! Det serverades ungsbakad falukort med hemmagjort mos! Det är dock inte första gången jag ränner till köket för att få tag i lite lingonsylt till mitt mos. Är det jag eller resten av hela världen som är galen? Troligtvis resten av hela världen.
 
Eftermiddagen bjöd på skinande sol i Mullsjö och jag, Erika och Karin tog våra nästan identiska cyklar och gav oss iväg mot byn.
Som en scen ur en körkortsbok.
 
Vi åt något som heter Kalles frestelse till kvällsmat. Ska jag vara ärlig vet jag fortfarande inte riktigt vad det är. Som efterrätt övade jag piano och målade hela kvällen lång! Jag har ju alltid varit en efterrättstjej.
 
 
 
 Godnatt!
 
 

Ja, jag vet att klockan är två och det är sent för en söndag kväll.

Publicerad 2012-09-14 00:08:44 i Allmänt

Har jag berättat att det serveras efterrätt på Mullsjö folkhögskola efter varje lunch? 
 
Ibland med en Sandra på köpet!
 
Dagen har bjudit på kallt, men vackert väder i Mullsjö. Vi har haft miljö & rättvisa hela dagen, och under förmiddagen guidades vi till Malawi, ett av världens fattigaste länder. Detta för att det första av milleniemålen som FN satt upp handlar om att halvera jorden fattigdom och hunger, och det går faktiskt framåt! Läs mer här. Eftermiddagen bjöd på diskussioner om Sabeltandade tigrar, dominoeffekter och fågelskådning, en vanlig lektion med Jacob Carlzon. 
 
Efter skolan hade jag min första privata sånglektion någonsin, vilket var väldigt roligt. Snart kan jag både sjunga och spela piano, vilket jag också har börjat ta lektioner i. Som om det inte skulle räcka startades det även upp en teatergrupp idag, vilken jag är med i! UNDERBART! Om jag ska hinna gå i skolan? Vilken skola!
 
Vi var ute och gick också. 
Vissa står i solen.
 
Andra i rondeller.
 
Kvällen avslutades på en brygga med kvällsfika och skratt med mina fina vänner under stjärnorna.
Mullsjö by night. God natt!

Catching up!

Publicerad 2012-09-10 23:07:07 i Allmänt

Ojoj! Jag hade ju en blogg också! Men en innehållslös blogg innebär ofta ett innehållsrikt liv, vilket är fallet. I måndags fick jag reda på att jag fått jobb som barista på Waynes coffee i Jönköping(tack Anna) där jag jobbat varje kväll från tisdag till söndag. Jag trivs verkligen superbra och platsar snart bland mjölkskummar-eliten i världen, eller? Trivs gör jag i alla fall, och Emelie tror att det kommer gå bra för mig och min baristakarriär ;) 
En av mina nya arbetskamrater. Välkommen in på en latte!
 
Ingen pallplats när det gäller att skära melon i alla fall...
 
I skolan fortgår arbete med miljö & rättvisa, etik och bibelkunskap mm. Under en lektion i fredags såg vi filmen Cry freedom som behandlar apartheidtiden i Sydafrika, se den. (Varning för känslomässig rak höger). 
Sedan sist har vi även hunnit med att möta seniorerna som har valt att gå en kurs med global inriktning på folkhögskolan. Ett givande möte med stor chans att byta erfarenheter och ha skoj tillsammans.
I lektionssalen Hasseln.
 
Fredag kväll bjöd på en utekväll i världsmetropolen Jönköping, härligt! I denna bakvända stad heter Corner Zentrum och man skakar rumpa på Harrys. För oss blev det ett beök på solsidan(?) och O'learys, där man visst också skakar loss! 
Fest på solsidan. Soligt? Roligt!
 
Freddi tycker om att åka buss.
 
Idag och imorgon kommer vi att ha kurs med Maja och Johanna från Peaceworks, organisationen som hälften av klassen gör sin volontärperiod i sammarbete med. Idag har vi bla.a. pratat om hur vi hanterar konflikter, tagit reda på vilken ledartyp vi är och startat upp höstens projekt. I nuläget jobbar SAM-gruppen (min grupp) på en idé att skapa en barnteater som behandlar ämnet barnarbete på ett lättfattligt sätt. Hur har andra barn det, hur har jag det, vad ska jag göra? Stora frågor för en liten människa, men det är där de stora förändringarna sker, i det lilla. 
 
 
Projektarbete in action.
 
Jag, Erika och Ellen håller ställningarna.
 
Kvällen avslutades enligt tradition här på Mullsjö folkhögskola i uppgång G med sällskapsspel. Spelet heter Bezzerwizzer och de som tillsammans ger skäl till det namnet, tillika vinnarna heter Karin, Fredrik, Linnéa och REBECCA! OH yeah. 
Jak(c)obsx2 fokuserade miner får sätta punkt för detta inlägg. 
 

Kräftskiva och Ormfångst

Publicerad 2012-09-03 22:12:00 i Allmänt

Dagarna rullar på i härliga Mullsjö. Fredagen bjöd på fint väder och kräftskiva på en brygga i Mullsjön. Och finbesök!
Freddi och Linnéa trivdes.
 
Ett kräftstim.
 
Fabi, kräftmästarN.
 
Idag har vi haft lektion tillsammans med elever från den internationella allmäna linjen. Vi diskuterade kolonisation, globalisering i världen och fick reda på att vi ska läsa boken "hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" under några veckor. 
 
Efter skolan hittade Ellen en ny vän till vårt lilla folkhögskolekollektiv; Sven!
 
För att njuta av det underbara vädret satte jag mig bakom styret på mc:n. Turen förde mig till Jönköping där jag träffade världens bästa Anna, tillika tidigare Jönköpingsbo, som visade mig stadens pärlor i form av tapasrestauranger, dansställen och glassbodar! Dessutom ringde dem från Wanyes Coffé idag och vill att jag ska komma och jobba i veckan. Kanonkul!
 

Om

Min profilbild

Rebecca Sellergren

Välkommen till min blogg! Här skriver jag om vardagen på Mullsjö folkhögskola där man i en liten och kaffedränkt tillvaro axlar frågor rörande globalisering, miljöhot och rättvis handel, med mera! Risken finns att du även får ta del av saker som jag råkar ut för under dagarna, vad spännande för dig! Förhoppningsvis kan jag göra dig glad, informerad och förbannad på samma gång!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela