engangimullsjo.blogg.se

Let it snow!

Publicerad 2012-11-29 12:03:56 i Allmänt

Nu har julen kommit till Mullsjö på riktigt. Snön har lagt sig som ett täcke över skog och mark och låter byn glida in i årets sömndvala. Detta var min syn när jag kom upp i morse.
Silverland!
 
För övrigt händer det mycket annat här på skolan! I förra veckan höll vår projektgrupp i temadagen om de glömda barnen och igår var våra klasskompisar på en skola i byn och lärde eleverna hur man källsorterar och hur ROLIGT det är! Den tredje projektgruppen i klassen har valt att engegera sig i ett indianfolk i Costa Rica, Bribri-folket. De ska försöka att samla ihop pengar för att en skola ska kunna köpa datorer. Fantastiskt jobbat av alla, tycker jag! 
 
I måndags fyllde min kära lillebror hela 16 år! Det firar vi med en bild!
Underbara bror, saknar dig så mycket!
 
I måndags var det även dags att klä sig i förkläde och agera barista igen. Det gick bra och alla fingrar sitter på plats= lyckad arbetsdag!
 
Tisdagen bjöd på projektutvärdering och insamling! Med sol i sinnet och bössa i hand stod jag och mina
projektkollegor och skramlade utanför ICA Mullsjö. Så kan det vara! 
 
"Hej! Har du hört talas om de glömda barnen?"
Lite konsthäng har det hunnit bli!
Freddi och Daniel Craig, eller? 
Moneypenny. 
 
Nu är det lunchdags och i helgen åker jag hem! Ses vi? 

Bongo hette han!

Publicerad 2012-11-24 11:11:19 i Allmänt

Härlig lördagsmorgon startades med en tvätt och melodikrysset, underbart! Igår var vi inne i Jönköping och bowlade och käkade. Väldigt trevligt, trots att jag inte vann. För att fira fjärdeplatsen övergick kvällen snart i utgång som spenderades på baren Bongo. Väldigt trevligt ställe med om möjligt ännu trevligare sällskap, gott! 
 
Idag har klassen fått i uppdrag att montra på MOVE(en kristen ungdomskväll) i Jönköping. Mer om det någon annan gång! 

Här kommer en bild från vår temadag.
 
 

Vilken temadag!

Publicerad 2012-11-22 18:23:19 i Allmänt

Idag var det dags! Fyra elever på Mullsjö folkhögskola vaknade med hjärtat i halsgropen och fulla av förväntan inför de glömda barnens dag. För er som missat vad detta handlar om är det inget mindre än det projekt som vi arbetat med sedan mitten av september. Klockan 08.50 stod vi i rad på scen för att presentera vårt arbete. Dagen började med en strålande sång-prestation av Josefin som sjöng "God bless the child" av Billie Holiday. Sedan föreläste Lars-Gunnar (LG) Wettebrand, konsulent på hela människan i Jönköping. Efter en delikat fikarast var det dags att hälsa en teaergrupp från Nässjö upp på scen. De gestaltade hur barn i familjer med "trubbel" kan uttrycka sin sorg och frustration. 
 
 
Med facit i hand känner jag mig glad och oerhört stolt över vårt arbete! Jag har lärt mig att om man bara vill  kan man hjälpa människor i svåra situationer. Än är inte alla glömda barn funna och hjälpta, men jag tror absolut att vårt arbete kan resultera i något större i förlängingen. 
 
 
Som om denna glädje inte var nog fick jag idag veta att min mobil inte alls gått ur tiden utan ligger och väntar på mig på jobbet. Idag har det sannerligen varit en bra dag!
 
 
Nu är det snart dags att byta on, vi ska ju spela innebandy ikväll. Tjolahopp.

Hejdå

Publicerad 2012-11-20 23:01:49 i Allmänt

Nu har jag precis kommit hem efter vad man skulle kunna kalla en inte så smidig dag på jobbet. Dagens jobb-offer: höger pekfinger och min mobil, vilken troligtvis ligger i en sopbil på vift genom ett nattomslutet Jönköping. Ibland går det inte som smort, och kan man inte göra något åt det är det lika bra att skratta åt skiten. Ha Ha. Måndag och Tisdag hade vi utbildningsdagar med Peaceworks. Det var två långa dagar. Nu ska jag sluta innan jag gör er alla deprimerade. God natt.

Kickstart my heart!

Publicerad 2012-11-10 12:20:03 i Allmänt

Härligt med helg! Idag är jag ledig från både skola och arbete och jag måste erkänna att jag inte riktigt vet hur jag ska hantera situationen. Det ska nog ordna sig trots allt, det finns ju piano och gym sedan ryktas det även om att det ska krigas i skogen utanför vårt elevhem(?). Känslan kring den saken är också delad... 
 
Veckan har gått bra och snabbt! I torsdags åkte hela klassen in till Jönköping och besökte olika second hand- butiker. Vi fick chansen att hjälpa till "bakom kulisserna" och se vilken oerhörd organisation som ligger bakom de trendiga affärerna. På Erikshjälpen i Jönköping kommer det in mängder och åter mängder av saker som mängder av folk, anställda, arbetstränare(?) och frivillig-arbetare sorterade med stor omsorg för att ge kunden en så bra och enkel shoppingupplevelse som möjligt. Allt överskott går direkt till en sammarbetspartner i Bulgarien där de har egna second-handbutiker där de säljer överskottet vilket leder till att människor kan försörja sig.
 Vi besökte även en sopsorteringsgård med nyfikenhet i sinnet.
 
Igår, fredag, var en behaglig dag. Lektionerna bjöd på samtal om gruppdynamik i rese-sammanhang och vi började även fila på en packlista som troligtvis kommer att bli rätt lång. På kvällen var det dags för Halloween-fest i aulan med tema; SKRÄCK! Med begränsad garderob och stor kreativitet blev resultatet hårdrockare, eller skräckrockare. 
 
Alice Cooper? 
 
För att komma i stämning inför hårdrocksprojektet fick jag ju självklart dra på musik på max i högtalarna och upptäcker att hårdrock är riktit trevligt. Vill ni ha lika trevligt som jag dra på Mötley Crüe med "kickstart my hart" och HÖJ volymen! Mötley Crüe – Kickstart My Heart - International
 
 

Back!

Publicerad 2012-11-06 23:38:07 i Allmänt

Samtidigt som världen pågått i alla riktningar har tiden i Mullsjö stått still, konstaterar jag väl tillbaka på folkhögskolan. Jag landade i söndags, då mina kära föräldrar körde mig hit(!). Efter ett kort stopp i Gislaved för en eminent portion mos och köttbullar var det inte långt kvar till slutdestinationen. Både skolan och min trappuppgång stod kvar där jag lämnat dem, dock utan snödräkt.
 
Måndagen bjöd på pigga lektioner med diskussioner kring valet i USA och den svängade ekonomin under 80- och 90-talet, med tillhörande monster-lån som olika länder i världen nu försöker kräva tillbaka av varandra. (Världsbanken) Visste du att Fillippinerna, ett land där 20% av befolkningen beräknas leva i fattigdom, har erbjudit sig att låna ut 1 miljard till ett krisande Europa? Världen är alltid uppochner någonstans, detta någonstans beror ju på vart man själv står. 
 
Idag har det varit projektarbete på agendan, och vi fick som vanligt mycket gjort. När Josefin och Karin gav sig iväg till Jönköping för att vaccinera sig tänkte en arbetsam Rebecca att hon minsann skulle runt hela Mullsjö och sätta upp informationsaffischer angående vår tema dag på skolan, och det var exakt det hon gjorde. Glad och svettig kom hon precis i tid till körövningen en och en halv timme senare, där hon träffade en något spydig Matilda som delikat påpekade att det sannerligen var en fin affisch, men att det saknades datumangivelse på den. Så var fallet och just nu vet hela Mullsjö om att NÅGON gång under hösten, från 09.00-12.10 kommer en temadag om de glömda barnen gå av stapeln på Mullsjö folkhögskola. Välkomna då. När? Då. 
 
Nåja. Det största som annars har hänt idag är att vi bokade våra flygbiljetter! Den 22 januari avgår flight TK1800 mot Istanbul för byte och vidare mot Johannesburg. Nu känns det verkligen att vi är påväg. Kittlande, förundrande, oerhört. 
 
Som om inte detta var nog bjöd även denna kväll på mitt livs första judo-pass! Med glada tillrop kastade vi runt varandra i gympasalen och det var riktigt häftigt! Men för mina kläder och för min ryggs skull kan det nog bli både mitt första och sista pass... 
 
Just nu: Valvaka i uppgång F! Var det är val och vem som möjligen kan väljas tänker jag inte ta upp. Or? 
 
 
 

Om

Min profilbild

Rebecca Sellergren

Välkommen till min blogg! Här skriver jag om vardagen på Mullsjö folkhögskola där man i en liten och kaffedränkt tillvaro axlar frågor rörande globalisering, miljöhot och rättvis handel, med mera! Risken finns att du även får ta del av saker som jag råkar ut för under dagarna, vad spännande för dig! Förhoppningsvis kan jag göra dig glad, informerad och förbannad på samma gång!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela