engangimullsjo.blogg.se

Mer än några 1000 ord

Publicerad 2013-02-11 20:24:12 i Allmänt

 
Om du skulle ha råkat missa min ändlösa klagan gällande åskoväder i Sydafrika vill jag återigen ge dig en chans att förstå. Det är fruktansvärt. Men sant som det är sagt, det som inte dödar det härdar(bör dock nämnas att åska i allra högsta grad kan vara dödlig). Under tiden internet har befunnit sig på annan ort har vi hunnit med en hel del. Jag låter de omsorgsfullt uppladdade bilderna tala sitt egna språk(med vissa förklaringar), tillsammans blir det mer än några 1000 ord.
 
 
 
 
 
 Dessa utsökta naturbilder är tagna på Petra bible college, ett annat biblecollege som har inriktat sig på kort-kurser med tema; utsatta barn. 
 
 
En valig syn på de platser vi besökt. Allt som är värt att kalla någons omges av ambitiösa stängsel för att hålla "the criminals" på avstånd. 
 
Det är inte bara befolkningen i Swaziland som festar på (a)marula vid denna tid på året. Dessa apor lever vilt i området där vi bor och äter gärna marula-frukterna som bland andra grannbefolkningen gör likör av. 
 
Söndagsmiddagen här på Phumelela. Fantastiskt gott! Det orangea är en pumpa-komplott som smakar lite som en söt morotspuré. Vid sidan av den en röra man kan likna vid potatis-sallad. Dessa i sällskap av rödbetor, kyckling, ris och sås. Det serveras alltså inte alltid papp!
 
Åskan kan slå ut elen men det krävs mer än sydafrikanska knallar för att stoppa en sydafrikansk entusiastisk predikant. 
 
Vi klarade oss i 3 veckor, sedan blev begäret efter fika allt för stort och vi bakade dessa härligheter. Cinnamon-buns gick hem även hos studenterna som åt upp alltihop. Förövrigt tyckte de att vårt kaffe var på tok för starkt och kompenserade med cd 1,5 dl socker/kopp. 
 
 Klasskamrater, alla blivande pastorer. 
 
Klasskamrater, blivande pastorer? Man vet aldrig, men här står de uppställda utanför kyrkan på skolområdet i fina söndagskläder. Denna söndag kom det ca 25 svenskar och hälsade på Phumelela. Vi hade fått höra att alla kom från Hillestorp vilket fick oss att vidare diskutera möjligheten om det verkligen bor ens 25 personer där, men det visade sig att ekipaget var en samling människor från olika platser i Sverige. Tillsammans far de runt och ser allt värt att se under en snabbvisit i detta fantastiska land t.ex. kruger, kapstaden, Phumelela mm. 
Svenskar på besök.
 
Vi avslutar med Herold som själv beskriver bra vad han tycker om kortspelet "skitgubbe". Namnet har vi inte översatt...
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Lizzi

Publicerad 2013-02-12 16:53:00

Så vackert det är. Blommor som man få betala dyrt för och som ändå inte överlever (hos mej) finns lte överallt. Har hört om åskovädren i Afrika. Inte att leka med. Du kommer säkert aldrig mer vara rädd för åska här hemma. Bara som små kinapuffar. Här är det kallt. Vore skönt att häksa på dig och njuta av värmen. Säg till om du har en åskfri dag ledig:-) kram

Postat av: mamma o pappa

Publicerad 2013-02-12 19:28:23

Åhhh, vilka härliga bilder, allt från apor till kanelbullar, vilket bredd. Skönt att höra (se) att åskvädret begett sig någon annanstans,vi håller tummarna att inget nytt dyker upp. Kul att ni bjuder era nya vänner på något riktigt svenskt;)) i form av kanelbullar o svenskt kaffe. Blir säkert en dundersuccé....det var nog inte sista gången ni gjorde det.Vad tror ni om Kalles Kaviar???
Ser fram emot fler inläg.Älskar dig. kram Mamma o Pappa

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Rebecca Sellergren

Välkommen till min blogg! Här skriver jag om vardagen på Mullsjö folkhögskola där man i en liten och kaffedränkt tillvaro axlar frågor rörande globalisering, miljöhot och rättvis handel, med mera! Risken finns att du även får ta del av saker som jag råkar ut för under dagarna, vad spännande för dig! Förhoppningsvis kan jag göra dig glad, informerad och förbannad på samma gång!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela