engangimullsjo.blogg.se

Vem är kungen i djungeln?

Publicerad 2013-02-25 16:26:13 i Allmänt

Glada volontärer och kvinnan som guidade oss runt på bibelskolan tillsammans med pastor Sthe, vår handledare.
 
Misstankar angående att tideräkningen är av annan art i Afrika växer sig starka då dagarna bara rusar iväg! Andra arter har det i alla fall bjudits på i veckan då helgen spenderades i Kruger-parken där vi faktiskt lyckades se alla djur i den celebra skaran ”big five”(=lejon, noshörning, buffel, leopard och elefant). Innan helgen blev av förflöt det dock en vecka i vanlig ordning. I måndags besökte vi en annan bibelskola i närheten som inriktat sig på mission. Vi blev utmanade på fotbollsturnering som förhoppningsvis kommer att ske innan vi åker. 
 
Fotolunch.
 
I övrigt gick dagarna som vanligt på Phumelela och förskolan, med onsdagen som undantag. Då välkomnades första-klassarna med pompa och ståt. Det var en trevlig cermoni som 
 
 
En favorit bland desserter i Sydafrika. Smakar som geléråttor med kex och vaniljsås. 
 
Så kom helgen med dess utflykt till Kruger! 
 
Första blicken av Kruger. Lägg märke till simultanförmågan vilken gör det möjligt att fotografera och köra samtidigt!
 
Det stod inte någonstans i ordningsreglerna att man inte fick rida på djuren, så Josefin tog chansen!
 
 
Utan förvarning stod vi öga mot öga med en hel elefanthjord! Jag är glad att vi just då var i gott sällskap med två safaribilar. Jag missade nämligen avsnittet i körkortsboken som behandlar mötet med dessa fantastiska djur! De är inte så stora och mäktiga som man tror, de är STÖRRE!  
 
Under hela första dagen i parken körde vi själva runt i vår trogna renault, hela nio timmar hann det bli innan vi nådde campet på kvällen. Här trängs bilens passagerare för att knäppa bästa bilden. 
 
Impalan står och gömmer sig i buskarna, det hade jag också gjort...
 
 
 En minst sagt sammanbiten apa. 
 
Dag 2 i Krugerparken började tidigt, redan 03.20 ringde klockan och välkomnade oss upp till en guidad safari-tur som levererade. Två lejon hälsade god morgon medan solen gick upp över den fantastiska landsakpet.
 
Jag visste inte att det fanns sengångare i Kurgerparken? Såhär trött kan man bli av att titta på djur. 
 
 
 
 
Mamma sa att det är varmt i Afrika, men det stämmer inte alltid! Lite kyligt blir det när man är uppe i ottan och jagar efter djur utan fönsterrutor.
 
Lappan som vi sov i. I alla fall några timmar. 
 
All spännande safari tröttade ut oss stackars volontärer som fick ta igen oss i flera timmar vi poolen. Resultat= fyra solbrända men utvilade volontärer. 
 
 
Lördagen avslutades med middag och övernattning hos Mama Vivian, rektorn på förskolan där vi jobbar. En fantastisk måltid med tillhörande cocktails, nästan lika färggranna som Mama Vivian själv!
 
På söndag morgon hälsade vi på en kvinna som arbetar som "housekeeper" på Phumelela. När hon inte jobbar med det ägnar hon sin tid åt att etablera en ny församling och det var just den som vi hälsade på denna morgon. Alla dessa härliga församlingsmedlemmar trängs just nu i detta lilla hus som tidigare varit en kiosk, tillsammans drömmer de om en större kyrka vilket snart, tack vare fondpengar, kan bli verklighet. Ett av de bästa kyrkbesöken hittills.
 
Avslutningsvis en bild som ger en relativt rättvis bild av hur en väg i sydafrika kan se ut. Jag skojar inte.
 
Nu är det dags för kvällsmat! 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2013-03-03 11:39:18

Vad härligt med alla djuren, ni ser ut att ha det superbra!
Ni är inte ensamma om att tycka att tiden flyger förbi, det fenomenet är känt även här hemma..!
Njut nu av andra halvan av resan, och lycka till på det nya stället.
Ta hand om er!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Rebecca Sellergren

Välkommen till min blogg! Här skriver jag om vardagen på Mullsjö folkhögskola där man i en liten och kaffedränkt tillvaro axlar frågor rörande globalisering, miljöhot och rättvis handel, med mera! Risken finns att du även får ta del av saker som jag råkar ut för under dagarna, vad spännande för dig! Förhoppningsvis kan jag göra dig glad, informerad och förbannad på samma gång!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela